de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

vineri, 11 mai 2012

100 de kg de metal preţios la prima licitaţie dedicată orfevrăriei

comunicat artmark:
Pentru prima dată, Artmark dedică o licitaţie extinsă obiectelor de artă decorativă realizate din argint. Aproape 100 de kg din metalul preţios sunt scoase la vânzare la Licitaţia „Opere în Argint”, care se va desfăşura în două seri consecutive, la Hotel Athénée Palace Hilton, în perioada 15 şi 16 mai.
Licitaţia „Opere în Argint” aduce în atenţie peste 200 de piese de orfevrărie, care ilustrează două secole de artă a prelucrării metalului, în ateliere celebre din Europa şi America. Printre acestea se remarcă o pereche de sfeşnice austriece din argint, de colecție, ce provin din familia pictorului Arthur Verona. Preţul lor este cuprins între 1.800 – 2.500 €.
O altă piesă de valoare a licitaţiei este halba din argint aurit, decorată în stil neo-renascentist cu o scenă de bătălie napoleoniană (25 cm, est. 3.000 – 4.000 €), realizată într-un atelier german, în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Lotul central al primei părţi a licitaţiei este perechea de cavaleri ecveştri, pregătiţi de turnir, din argint aurit, decoraţi în manieră renascentistă (26,5 x 9 x 20 cm, est. 6.000 – 8.000 €). Statuetele, reprezentând cavaleri în postură marţială, purtând lăncii şi armuri decorate bogat, au fost realizate în atelierul german Hanau, în continuarea tradiţiei argintăriei sud-germane de secol XVI-XVII.

Şi cea de-a doua zi a Licitaţiei „Opere în argint” aduce loturi importante, printre care o pereche de cupe germane de logodnă, din argint aurit, decorate în stil renascentist (5.000 - 6.000 €). Pocalele au fost realizate în Atelierul Wilhelm Weinranck din Hanau, păstrând tradiţia orfevrăriei medievale a Germaniei de Sud.
În plus, o mulţime de vase şi tacâmuri pentru servit masa, casete de bijuterii şi cutii muzicale, tabachere, diverse piese funcţionale şi decorative sunt propuse celor interesaţi să adauge rafinament interioarelor, investind în obiecte cu valoare păstrată în argint. Aproximativ 80% dintre obiectele de argint scoase la licitaţie au preţuri de pornire cuprinse între 70 şi 200 de euro.
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu