de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Jocul preţurilor, de la Andreescu la Perjovschi

Prima licitaţie Artmark din aceast an, dubla cu Arta românească importantă şi cea Postmodernă şi Contemporană arată mai bine ca oricând că preţurile se reaşează după principii noi. Nu sunt prea trasparente noile reguli, dar principiul "comparaţi şi cumpăraţi" sigur trebuie abandonat. Puntea dintre arta "importantă" şi cea "neimportantă" contemporană şi postmodernă este mai fragilă ca oricând iar imagini simbol pentru generaţiile trecute sunt minimalizate la nivelul preţurilor în faţa unor prototipuri de moment...
continuare


Share/Save/Bookmark

miercuri, 16 ianuarie 2013

cum se suprapun arta romaneasca importanta si cea postmoderna si contemporana

doua licitatii succesive in aceeasi zi. de fapt o singura licitatie, dar cu doua nume. arta romaneasca importanta si arta, la fel de romaneasca, contemporana si postmoderna. neimportanta? un mic abuz, fara rautate. altfel, preturile ar putea justifica o astfel de abordare. sunt evaluari de mii de euro in cazul celei de-a doua parti a licitatiei si de pana la 150.000 de mii de euro cand este vorba de tonitza, andreescu &co... de vazut!!! si nu doar pe internet.

mai sunt de semnalat doua chestiuni: revin in licitatie mai multe tablouri importante care s-au adjudecat cu doar cativa ani in urma. si exista o lista de "vechituri" in cazul artistilor in viata.
to be continued!
Share/Save/Bookmark

portret

foto decembrie 2012. atelier. foto anDRei
Share/Save/Bookmark

filiera rusa si reabilitarea lui grigorescu

... Trei copii şi o oglindă, o pianină, un fotoliu şi atâta curiozitate... Lumina ne dezvăluie mai multe feţe ale bucuriei... Totul pare o fotografie modernă care vrea să refacă atmosfera laică a vieţii de acum câteva secole. Realismul expres al compoziţiei, reflecţiile extraordinare, bucuria luminii. .. Autor este un mare pictor al realismului rus: Bogdanov-Bielski 1868-1945 (!).
Cea mai scumpă tranazacţie a Casei Alis în 2012 a fost cu această pictură care are şi un titlu preferat de anumiţi nostalgici: "Copiii mujicului în casa boierului".

continuare in ziarul de duminica

Share/Save/Bookmark

marți, 15 ianuarie 2013

2 albume gratuit. e 15 ianuarie


in 2012 am participat la aparitia a doua cataloage importante:

 Florentina Voichi, DIALOG ASUPRA PRIVIRII. Pictura plus un text teoretic exemplar al artistei. justificat de stilul cu totul aparte de a simti pictura si de o pune in opera... pictura si nu pictorita, impune Florentina. Merita citi si vazut de ce. Albumul a fost prilejuit si de expozitia personala care a avut loc la galeria Cuhnia, Mogosoaia.

Mircea Roman, MAGAZIA. este povestea unei idei artistice implinita in ultimii 25 de ani plus frumusetea unei  constructii de autopromovare fara precedent printre artistii nostri. Magazia chair exista, este reala si plina de sculpturi. o expozitie, STORAGE. Prinse in catalog, fotografiile neregizate din magazie sunt "explicate" de confesiuni ale artistului.

cataloagele sunt oferite gratuit in format PDF celor care posteaza un comentariu care sa contina date de contact, obligatoriu si o adresa de e mail verificabila. prin timiterea mesajului se confirma obligatia de a nu distribui mai departe fisierul si de a respecta toate ceritele de copywright pentru intregul catalog. nicio parte, imagine sau text, nu poate fi preluata fara acordul autorilor care detin drepturile de proprietate intelectuala. oferta este valabila pana pe data de 20 ianuarie 2013 si se refera exclusiv  la fisiere PDF care se pot transmite pe email.


Share/Save/Bookmark