de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

sâmbătă, 5 martie 2011

minunatii la cateva sute de euro -

din colectia reginei Juliana a Olandei.
ALEXANDRE DE VALENTINI FRENCH, 1787 - 1887


A RENAISSANCE SCENE, signed l.l. watercolour, pencil and crayon on paper, unframed, 18.8 x 13.3 cm. (2). ESTIMATE 300 - 500 EUR

CIRCLE OF JEAN BAPTISTE GREUZE, A PORTRAIT OF A WOMAN WEARING A BONNET
red chalk on paper, unframed, 325 x 234 mm. (2). ESTIMATE 800 - 1,200 EUR

DUTCH SCHOOL, 19TH CENTURY, A SERIES OF FIVE WATERCOLOURS DEPICTING THE ENGLISH AND RUSSIAN TROOPS INVADING THE NORTHERN NETHERLANDS, 1799, all watercolour within brown ink framing lines on paper, unframed each ca. 39 x 53 cm. (8)
ESTIMATE 1,500 - 2,000 EUR

din 14 martie la sothebys!!!
Share/Save/Bookmark

vineri, 4 martie 2011

Uriaşul Andreescu, Baba şi concurenţa

e vineri: articolul din ziarul de duminca!
Se rescrie istoria pentru Ion Andreescu. "Femei în parc", o pictură excepţională, şi două citate din trecut recompun posteritatea unui pictor de geniu ignorat de contemporani, descoperit prin anii '50 cu acordul autorităţilor şi revigorat acum de un record de colecţionar pe piaţa de artă. Însuşi marele Grigorescu declara: "Andreescu e cel mai mare artist pe care l-a avut ţara, y compris moi! Dacă ar fi trăit, ar fi devenit negreşit marele nostru artist naţional." Însă, peste ani, Radu Ionescu rostea la comunicările Academiei: "Opera lui Andreescu este un mare prohod neîmpărţit în popasuri sau cântări..." continuare!
Share/Save/Bookmark

joi, 3 martie 2011

avanpremiera


Share/Save/Bookmark

liviu nedelcu la focsani

picturi care ar merita licitate. si nu numai, pe o piata mai dinamica, mai realista, mai deschisa.
liviu nedelcu si nudurile sale sunt pe internet si la focsani. mai multe reproduceri merita vazute pe modernism.ro.
Share/Save/Bookmark

marți, 1 martie 2011

licitatie umanitara pentru alexandru chira. vedeti, participati, cumparati!

un capitol special al licitatiei de joi, 3 martie, ora 19.00 este dedicat unui gest prietenesc, colegial, umanitar. Alexandru Chira are nevoie de o interventie chirurgicala delicata si in regim de urgenta. probleme grave in zona pancreasului. Operatie este esentiala deci. Artistii au donat lucrari, colectionarii pot, indirect dona bani cumparand lucrarile, scultura, desen, grafica, pictura de la unii dintre cei mai reprezentativi artisti ai momentului. sunt si doua lucrari ale lui Chira.

ideea licitatiei a pornit chiar de la artisti, va fi fara taxe si comisioane iar toti banii adunati vor fi donati lui Alexadnru Chira pentru operatie. Oricine poate ajuta cu ceva!

bronzuri de Aurel Vlad si Mircea Roman.
p.s.
Alte lucrari ale lui Alexandru Chira pot fi vazute in apropierea BCU la CAminul Artei unde este o expozitie profesorilor de la catedra de pictura a universitatii de arte. 13. buna ideea. impresionante chiar o parte din lucrari. toate privirile sunt atrase de picturile pop ale lui anghel. spor!
Share/Save/Bookmark

luni, 28 februarie 2011

sediu bogat pentru Artmark. in palate sa ne luptam... patriciu si becali, artmark si steaua...

becali are palat, se stie. adica asa numeste el o casa burgheza de pe aviatorilor. a poleit-o cu aur si s-a laudat in lumea larga, grobian si caraghios, cu stucaturile marca GB. Ambasadoare, politicieni, fotbalisti, alti miliardari si machedoni de-ai lui gigi si-au asumat prosperitatea de palat.


Un alt "Palat", casa mandra burgheza, cu stucatori, decor baroc si aurit. lux cu alte cuvinte, isi schimba locatarul. Casa de licitatii Artmark se muta in casa cu iesire la strada de pe CA ROSETTI nr 5.



Cum Dinu Patriciu are interese directe la Artmark se poate banui ca nu este strain si de noua casa nobila, sediu bogat al casei artamrk. Pana acum sediul de pe Luca Stroici, tot o casa nobila, cu un exterior baroc, era inchiriat. Acum se restaureaza si casa vecina, viitor sediu al unei alte comapnii.
Share/Save/Bookmark