de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

sâmbătă, 5 octombrie 2013

arhotectura sculptura

sculptura arhitectura

avidiu maitec

liviu russu

marian zidaru/detaliu

mircea roman/ orasul/ detaliu

dan perjovschi plus marian zidaru/ detaliu
dan perjovschi/ conceptual

dan perjovschi/ international artist

dan perjovschi/ detaliu

marian zidaru/ detaliu

marian zidaru/ detaliu

liviu russu. detaliu

alexandru pasat/ detaliu

marian zidaru/ detaliu

marian zidaru/ detaliu

liviu russu/ detaliu

paul neagru/ umbre

marian zidaru/ detaliu


Share/Save/Bookmark

amintiri din epoca bronzului

amintiri din epoca bronzului/ foto de atelier
ioan es. pop in atelierul lui aurel vlad
marian zidaru, finisaj in bronz
mircea roman, ultimele retusuri pe omul cu bratele intinse, inainte de expozitie
aurel vlad, o repriza de sudura in atelier
aurel vlad...
aurel vlad in atelier 2012
atelier aurel vlad


Share/Save/Bookmark

marți, 1 octombrie 2013

micile clone ale lui ceausescu si terapia prin impresionism

intr-o saptamana piata de arta a schimbat cateva registre. unele dintre ele grave, altele, sensibile si diafane. colectia lui macovescu, un personaj care, partizan al comunistilor, a adunat lucruri pe care le credea nobile, boieresti, burgheze, frumoase de fapt. colectionar al clasei muncitoare. un aliat al celor care in anii 50 au disctrus colectii ale intelectualilor de atunci.
dar peste o saptamana au venit impresionistii care au curatat imaginea colectiei "rosii". licitatia de impresionism a fost de aceasta data terapeutica. ideal!
Share/Save/Bookmark

impresionistii din nou in licitatie dedicata.

Licitaţia de Impresionism şi Postimpresionism Românesc, organizată de Artmark sâmbătă, 28 septembrie, în prezenţa a peste 300 de persoane, confirmă popularitatea operelor integrate acestui curent artistic şi valoarea marilor lui maeştri (Grigorescu, Tonitza, Petraşcu, Ressu etc.) în spaţiul cultural românesc. Cu încasări de aproape 600.000 de euro - o cifră cu aproape 50% mai mare decât valoarea de pornire a loturilor - şi o participare ridicată – 113 de palete participante distincte, o rată de adjudecare de 87% - licitaţia Artmark reprezintă un bun instrument de măsurare a preferinţelor românilor în materie de artă valoroasă, consacrată.
Bucureşti, 1 octombrie 2013
Rezultatele licitaţiei de Impresionism şi Postimpresionism Românesc argumentează trendurile actuale ale pieţei de artă: carele cu boi ale lui Grigorescu rămân în topul preferinţelor colecţionarilor români, reconfirmând constanta conform căreia preţul de adjudecare atinge de cele mai multe ori maxima estimată de specialişti. „Convoi de care la amiază”, un mic tablou tematic tipic creaţiei grigoresciene, atinge valoarea maximă de 50.000 de euro. Un preţ substanțial, de 30.000 de euro, este înregistrat în aceeaşi licitaţie de un alt tablou al lui Grigorescu, „Peisaj de pe Valea Doftanei”.
De remarcat sunt rezultatele operelor „Pe Moşilor Vechi” (preţ de adjudecare: 9.000 de euro), o cronică picturală a Bucureştiului interbelic realizată de Alexandru Moser Padina, respectiv o „Veneţie” din ciclul vedutelor realizate de Gheorghe Petraşcu, adjudecată cu 32.500 de euro.

În ceea ce priveşte operele lui Camil Ressu, în număr mare şi diversificate tematic, acestea au depăşit aşteptările casei: „Ştrengarul”, a fost adjudecată cu 15.000 de euro (preţ de pornire: 9.500 de euro), „Ţărancă cu rufele” – cu 12.000 de euro (preţ de pornire 5.000 de euro), iar „Peisaj din Vlaici” - cu 8.000 de euro (preţ de pornire 4.500 de euro).
Nicolae Tonitza și Samuel Mutzner se remarcă în licitație cu operele „Tătăroiacă”, adjudecată cu 32.500 de euro, și „Peisaj la Vălenii de Munte”, adjudecată cu 22.000 de euro (peste valoarea maximă a estimării), respectiv „Peisajul din Balcic - Stella Maris”, operă adjudecată cu 14.000 de euro (peste valoarea maximă a estimării). Recorduri absolute de artist au obținut și pictorii interbelici Alexandru Poitevin și Casilda Miracovici. Pentru luna octombrie, Artmark pregăteşte o nouă sesiune, cea mai valoroasă şi importantă
din acest sezon, Licitaţia România Regală, aflată deja la a treia ediţie, şi Licitaţia de Toamnă – Mari Maeștri ai Artei Românești, aflată la a doua ediție. Expoziţiile celor două licitaţii pot fi vizitate începând de marţi, 8 octombrie, la Palatul Cesianu-Racoviţă, sediul Artmark.
Share/Save/Bookmark

duminică, 29 septembrie 2013

gaugain - ”Petit Breton à l'oie”

paul gaugain la sotheby's new york din colectia prea putin vazuta Zieseniss.


Share/Save/Bookmark