de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

sâmbătă, 16 februarie 2013

cojan, inedit, uitat si ne-uitat

"În realitate, pictura mea nu este serioasă. Eu pictez piruete". Este mărturisirea unui buzoian care a cucerit Bucureştiul în anii '60 şi apoi Parisul.
si alte vorbe si texte in ziarul de duminica





imagini din aprilie 2005 in timpul vizitei pe care Cojan a facut-o la Bucuresti.
Share/Save/Bookmark

braunr, si nu numai

300.000 de euro este un preţ important pentru orice artist român! Pentru Victor Brauner nu este tocmai o sumă reprezentativă, dar este importantă pentru că a fost obţinută la Londra, la Sotheby's. Pe 5 februarie, pictura "Septième sens" a fost adjudecată cu 265.250 de lire sterline, peste estimarea iniţială de 250.000 de lire sterline. Brauner, care este de fapt cel mai scump pictor român, cu un record de 700.000 de euro din anul 2003, are însă în România o istorie "ieftină". continuare


geo bogza, minulescu, teo - portrete expresioniste







Share/Save/Bookmark

adrian ghenie merita mai mult!

as prelua toate reproducerile de pe net cu picturile lui adrian ghenie, i-as face un catalog si l-as distribui gratis. pt ca multa lume a preluat stirea cu recordul de la Londra dar prea putin au si venit cu informatii reprezentative despre artist. asa ca...
Share/Save/Bookmark

Proiect

mircea roman, proiect pentru Instalart. vernisaj joi seara
foto atelier/remusandreion





urmeaza FIG1! la simeza, de buna vestire! 

Share/Save/Bookmark

joi, 14 februarie 2013

Hiroko Tate – o japoneza la bucuresti. picteaza!

pe afis scrie politicos: Intrarea libera. o politete japoneza dusa la extrem, asa cum le este obiceiul. Hiroko Tate a pictat doi ani in romania, peisaje, case, locuri, oameni, asa cum i-au placut ei mai mult. si cum ne plac si noua de fapt, de ce sa nu recunoaste. doar ca Hiroko a mai pus pe langa dragoste, mestesug si talent si un pic de respect. altfel de nuse poate. ce a primit in schib? cea mai mica si una dintre cele mai ascunse galerii ale UAP. cam trist. tablourile ei merita mai mult! politetea ei, totul!

Artista HIROKO TATE expune pictura in stil traditional japonez, fiind inspirata de peisajul pe care l-a descoperit in Romania, in perioada 2011 – 2013. Expozitia este gazduita la Centrul Artelor Vizuale. Str. Biserica Enei 16, Sector 1, Bucureşti.


Share/Save/Bookmark

atelier Aurel Vlad

31 ian 2013


Share/Save/Bookmark

miercuri, 13 februarie 2013

multimi

Aurel Vlad/atelier/ 31 ian 2013
foto remusandreion


Share/Save/Bookmark

duminică, 10 februarie 2013

Scoala de la Poaiana Marului la Brasov si in licitatii

Muzeul de Artă Braşov organizează în perioada 31 mai – 21 iulie 2013 expoziţia „Şcoala de la Poiana Mărului”. 



Mai precis: Horia Bernea, Mircea Milcovici, Ion Dumitriu, Şerban Epure, Letiţia Bucur, Teodor Moraru, Teodor Rusu, Maria Zamfirescu. Era un fel de club disedent dar care a si marcat arta romanesca postbelica. Intoarcerea la natura, la traditie plus un duscurs stilistic, motivational, antioficial, care a lasat multe urme interesante printre contemporani si care acum se recopune ca tema pentru colectionari.


În cadrul expoziţiei, vor figura opere realizate de artişti în timpul petrecut la Poiana Mărului (peisaje, naturi moarte, interioare), dar şi tablouri ulterioare care reflectă, din punct de vedere stilistic şi tematic, influenţa acestei etape din creaţia lor.

Muzeul de Artă Braşov adresează tuturor colecţionarilor de artă invitaţia de a contribui la organizarea expoziţiei, prin împrumutul unor lucrări ale artiştilor menţionaţi care corespund temei expoziţiei.

Pentru date suplimentare: Radu Popica, Şef Secţie Artă – Muzeul de Artă Braşov, curatorul expoziţiei

bernea este acum cel mai reprezentativ al miscarii de la Poiana Marului..



are peste 100 de picturi si desena adjudecate in licitatii, si cele mai multe pornesc de la repere tehnice si chair stiliestice formate la Poaiana Marului...

Share/Save/Bookmark