de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

vineri, 19 februarie 2010

eminescu dupa aniversare. de ce?

sectiunea pictura a casei alis de sambata 27 februarie se deschide cu doua desene dedicate lui eminescu, un portret in carbune realizat de ion panteli stanciu si o ilustratie la sarmanul dionis, tus laviu semnat de traian bradean. de ce or fi aparut acum la final de februarie nu stiu. ca tema de marketing ar fi fost mai potrivite pentru una din zilele dedicate poetului, in ainuarie sau in iulie... casa de licitatie nu putea decit cel mult deponentului sa astepte vara... dar daca omul a insistat sa le vanda acum... vom vedea ce iese.

Ioan Panteli Stanciu (1901-1981), "Portretul lui Mihai Eminescu", semnat stanga jos, carbune, 49x40cm, datat (1)950. Preţ de pornire: 700 lei

Traian Bradean (n.1927), ilustratie la volumul "M.Eminescu - Sarmanul Dionis", semnat stanga jos in monograma, tus laviu, datat (1)965, 29x20cm, cu dedicatie autografa datata 1967. Preţ de pornire: 600 lei
Share/Save/Bookmark

harley pentru pasionati

asta chiar nu banuia nimeni: duminica se vinde la bucuresti un pandantiv HARLEY DAVIDSON "batut in argint" la aniversarea a 100 de ani a companiei!

PANDANTIV ANIVERSAR HARLEY DAVIDSON
Din argint 925 marcat, de formă trapezoidală, cu elemente mecanice specifice - cu menţiunea 1903-2003,
33,2 g.

Share/Save/Bookmark

O IARNA DE NEUITAT...

LICITATII DE TOP IN ZIARUL DE DUMINICA:

O pictura de sezon a marcat debutul lui 2010 pe piata de arta: Stefan Luchian - "Peisaj de iarna". O lucrare cocheta, fara artificii de compozitie, o secventa cruda de peisaj dezordonat... Altfel, se poate spune ca vechiturile concureaza arta plastica. 2009, anul crizei dar si al marilor recorduri de pe piata de arta, a lasat lucrurile un pic neterminate. Reculul ultimelor saptamani cu vanzari semnificative s-a prelungit in primele licitatii din 2010.



continuarea in ZD
Share/Save/Bookmark