de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

sâmbătă, 23 octombrie 2010

povestea unui mutzner repovestita

artmark arunca momenala: cel mai mare tablou al lui mutzner vanduta pe piata oficiala de la noi va fi expus - guest star - la licitatia din 28 ocotmbrie. deja a fost trimis un comunicat.


„Legendă antica”, pictură pe pânză care acum măsoară 1,3 x 2,5m. istoria lucrarii este insa neobisnuita: a fost pictata pe o panza lipita direct pe perete, intr-o vila, alaturi de alte doua lucrari, mai mici, o gradina japoneza si o compozitie cu flori. ca sa fie valorificate, "legeanda antica" si celelalte doua picturi au fost desprinse de pe zidarie, montate pe sasiu si restaurate. evident, nu mai au efectul original. faptul ca au fost pictate anume pentru a fi lipite pe perete insemna ceva ireversibil oarecum. in rama, tablourile transmit alta stare. un nou colectionar poate va reface povestea lucrarilor, le va marufla, lipi din nou pe perete... lucrarea merita sa isi pastreze, macar ca poveste, istoria originala.

„Legendă antică” de Samuel Mützner se va vinde la licitatia 12+1 Capodopere Impresioniste în Colecţii Particulare care va avea loc pe 18 noiembrie în Bucureşti.
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu