de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

marți, 23 februarie 2010

trei desene mesterite! de octav bancila...

Alis a scos primul dintre desene. dar nu l-a cumparat nimeni cu 1400 de lei, cat a fost pretul de pornire. BATRANA, penita si creion, 33x22.5cm, cu insemnarea greu lizibila a artistului in partea din stanga jos a lucrarii. dupa licitatie, la oferta, s-a vandut cu 1200 lei.


duminca trecuta monavissa a vandut o lucrare in aceeasi maniera. tot a lui bancila. ŢIGANCĂ CU PIPĂ - Serigrafie, semnat şi datat dreapta jos cu negru. 17,5 x 14,5 cm. o piesa despre care nu stim in cate exemplare exista. dar, mai intai a fost desenul dupa care s-a printat serigrafia. el ar fi partea cea mai valoroasa!!! la conucrenta cu desenul care s-a vandut la Alis. si serigrafia s-a cumparat, cu 600 de lei.

urmeaza o alta varianta a tigancii, duminica la Goldart.

ŢIGANCÃ CU PIPĂ - litografie colorată de aceasta data, semnat, datat 1918 dreapta jos în imagine, 19,5 x 14,5 cm
Pret estimativ: 600-800 lei. merita!!!

batrana si tiganca desenate de bancila ne amintesc arta desenului asa cum a fost din renastere incoace. realist, cu finete, linii scurte. dar totul da o incredibila vivacitate personajelor. bancila era un maestru al acestei tehnici, e clar.
Share/Save/Bookmark

2 comentarii:

  1. Am si eu acasa Acest tablou dar in schimb am o declaratie de la Oficiul pt.evidenta patrimoniului cultural-national.
    Are vreo valoare sau este o copie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa cum se vede, bancila a exploatat mult subiectul. este deci posibil ca desenul dvs sa fie autentic, dar asta o poate preciza doar un expert care analizeaza direct lucrarea. certificatul de la evidenta patrimoniului dovedeste ca sunteti proprietarul lucrarii in primul rand.

    RăspundețiȘtergere