de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

duminică, 24 iunie 2012

magazia lui mircea la SAFO

duminica, ora 12. afara ploua dupa o noapte agitata. la salonul de footgrafie este ceva lume, dar nu agitatie... in fond, ceea ce conteaza acolo sunt fotografiile de pe pereti si cam atat... dupa ora 12 la microfion mircea roman, nicu ilfoveanu si pavel susara. talciocul, sculptura si fotografia...

cel mai mult a vorbit pavel, a baleat intre mai multe idei cu si fara final de dezbatere previzibil. nicu ilfoveanu a venit cu ultimul sau catalog, o coelctie de imagini crude si nu neaparat artistice despre un fel de talcioc regional: info.ro stie tot... cautati cu grija.

mircea a vorbit putin ca de obicei, dar a vrut de fapt sa isi lanseze ultima sa realizare: magazia roman. este ceva unic in romania, o magazie in cel mai propriu interes al cuvantului a fost transformata intr-o galerie neordonata, in care sunt asezate, nu inmagazinate, lucrarile mari ale lui mircea, de la autoportretul la 30 de ani, la situatie limita ori piramida cazuta in nas finisate in aceast an. este o intreaga istorie artisita in acea magazine, care aduna idei, cioplituri, chipuri, suflete...

mircea a trecut prin trei ateliere bucurestene si unul londonez. a adunat lucrari memorabile la propriu, si de fiecare data a simtit nevoia sa se extinda si sa le extinda. magazia lui este locul in care sculpturile lui locuiesc asa cum ideile lui locuiesc in sculpturile pe care le-a si le modeleaza.
am proiectat mai multe imagini din magazie la SAFO. nu obisnuiesc sa postez prea multe fotografii, dar acum, cele care au stat efemer pe un perete in aceasta duminica sunt deja publice, deci pot fi derulate si in continuare.

totul a inceput cu cativa ani in urma. atelierul era plin si inca se mai umplea... unele piese, cele mici, au mai plecat, dar altele le-au luat mereu locul. iar mircea a ales sa organizeze evadarea din atelier.




va urma...
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu