de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

luni, 3 octombrie 2011

ion musceleanu x 3. o joaca intre colectionari... amatori


primul a intrat in licitatie acest peisaj. nimic iesit din comun, cmopozitie, culoare, tehnica, expresivitate masca ionica musceleanu.

Primăvara în Pangratti, ulei pe pânză lipită pe carton, 46,5 x 55 cm, semnat dreapta jos, cu roşu, I. Musceleanu.

si totusi,numele panzei spune multe, este una dintre imaginile care surprind locul care a marcat fundamental artele plastice din anii 70 si 80. coltul de rai numit pangratti. cine vrea detalii trebuie sa ia la mana rememorarile raposatului petre oprea...
licitatia a inceput pe la 1.000 de euro cu o estimare interesanta, de pana la 2.200 euro. Ciocanul a cazut imediat: 1.100 euro, adjudecat!

peste alte 20 de pozitii se liciteaza alte doua creatii musceleanu. mult mai pregnante ca subiecte, colirit, tusa.
cu balerina, musceleanu a cucerit lumea! lucrarea licitata a fost prezentat sec, in doar doua randuri. or fi prea multe variantei ale balerinei in memoria pietei de arta si aceast tablou nu merita sa primeasca nicio poveste?! ciudat.
Balerină, ulei pe carton, 45,5 x 37,5 cm, semnat și dreapta jos, cu roşu, I. Musceleanu. estimarea era pana la 2.000 de euro, mai jos decat pentru peisaj. dar legenda este mai importanta, frumusetea unui tablou, cuceritoare... si licitatia s-a oprit abia la 5.500 euro. un pret furmos pentru un tablou cochet, minunat chair.

urmeaza un alt musceleanu. ionica de data asta apare ca maestu al naturilor statice. un pic de cezanne... suntem la pozitia 63!

Natură statică cu fructieră și flori, ulei pe pânză lipită pe carton, 45,5 x 60,5 cm, semnat și dreapta jos, cu negru, I. Musceleanu. pe baza estimarii ar fi fost cel mai important dintre tablourile lui misceleanu licitate, pana la 2.400 euro. si totusi... ce mai conteaza o natura statica dupa ce s-a dus balerina... ciocanul a cazut repede si sec dupa prima strigare, .1300 euro.
artmark si colectioanrii stiu de ce!
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu