de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

vineri, 10 septembrie 2010

avanpremiera: DUELUL CASELOR DE LICITATII

Colecţionarii savurează duelul caselo de licitaţii

Totul începe cu „Calendarul plugarilor”. Ediţia din 1921 se licitează la Alis pornind de la 100 de lei. Goldart, are ediţia din ’39 care este prezentată cu o evaluare de 220- 260 de lei. Aici duelul este direct între cele două case de licitaţii, singurele care mai au în ofertă carte bibliofilă şi de anticariat. 
Goldart, cu preţuri afişate ceva mai mari pentru că este vorba despre estimări, mai are în aceeaşi licitaţie şi „Calendarul Lumea ilustrată” din 1915! Plus, la pachet, „Universul” şi „Calendarul Touring Clubului României” (chiar este o raritate) din ‚43, respectiv ’37. În aceste cazuri estimările se opresc la 180 de lei.
Goldart s-a lansat ca o concurentă directă pentru Alis (încă din varianta Monavissa/Ghildush). La un moment dat chiar şi licitaţiile s-au suprapus, în aceeaşi zi. Alis s-a repliat în cele din urmă cu licitaţii sâmbăta iar acum a ales programul de marţi seara într-un nou sediu, mai puţin cultural dar mai aproape de Piaţa Victoriei. Negustorii au jubilat de multe ori când o piesă de-a lor, neprimită sau doar nevândută la una dintre cele două case îşi găsea apoi cumpărător la cealaltă. Colecţionarii savurează şi ei multele intrgi care se ţes cu voie şi fără de voie printre meadrele pieţei de artă...
(va urma in ZIARUL DE DUMINICA)
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu