de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

vineri, 5 aprilie 2013

invidiez acest afish

mai precis aceasta fotografie din acest afish:
imaginea circula de cateva zile pe net. are ceva special si transmite un enorm respect. artistul in spatele lucrarilor sale este inclus intr-un spatiu alb. iar el calca incaltat doar in ciorapi.
este o forma de respect imacualt, de arta perfect curata, de reverenta totala in fata unei minuni. smerenie? poate chiar mai mult!
chapou

iata si ce spune aurelia mocanu, cea care deschide expozitia anuntata clar pe afish:
„Timpul îngheţatˮ- sculptorul Costel Iacob
Galeria Simeza, 10-22 aprilie, 2013
Expoziţie-manifest asupra trudei şi secretelor de atelier ale unui faber-orfevru: Costel Iacob (n.1952) este un ingenios şi negrăbit povestitor al scurgerii timpului. Obiecte-instalaţii captivante vorbesc despre destin şi capcanele vieţii. Asamblaje complicate, cizeluri şi îmbinări, lemne ondulate sau articulate pun în mişcare, la propriu, imaginarul.
O replică nonfigurativă a Domnului La Fontaine stabileşte, clasic, morala lucrărilor: minuţia temeinică a harnicei furnici se conjugă cu saltul inspiraţiei de greier visător.
Un sculptor sapienţial şi ingenios, tenace dar retras în reguli de maximă exigenţă a ieşirilor sale în public, deschide acum atelierul său fabulatoriu.
Aurelia Mocanu
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu