de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

luni, 27 iunie 2011

ce inseamna o vanzare buna

Constantin Artachino a sarit in zona de top cu o licitare peste limitele asteptate la licitatia de vara artmark.
Turcoaice pe malul Dunării, o imagine minimalista, art deco, ulei pe pânză, 105 x 81 cm, semnat dreapta jos, cu negru, C. Artachino a fost evaluata din start la 18.000-28.000 de euro, un pret cu mult peste cele cateva mii cu care se cumpara de obicei picturile artistului.
Dar la licitatie, cele patru "gratii" au scos din conventie cumparatorii obisnuiti ai lui Artachino. S-a licitat cu superlative, peste 30.000, peste 35.000... ciocanul a cazut abia la 40.000 de euro! Nebunie.

Urmeaza licitatia de orientalism. O alta turcoaica in costum asemnator cu al celor patru din tabloul anterior. de aceasta daca femeia este in centrul unei imagini dobrogene, intre un taran si un magar.
Constantin Artachino
Scenă din Dobrogea
ulei pe pânză, 158,5 x 200 cm, semnat şi intitulat dreapta jos, cu negru, C. Artachino, Scenă din Dobrogea

Estimarea este uluitoare! Peste amsimul din licitatia de vara. peste orice asteptare! Scena este ceva mai realista, personajele nu au nimic iesit din comun de fapt. Dar> Valoare estimativă: € 55.000 - 75.000! sa vedem ce oferte va primi. artstic vorbind, tabloul cu cele patru turcoaice este mai neobisnuit, mai de impact, minimalist si echilibrat, are forta mai mare decat scena de pe nisipurile pietrificate...
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu