de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

luni, 10 mai 2010

GORDUZ VA FI OMAGIAT LA PALAT!!!


Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” anunţă deschiderea expoziţiei retrospective de sculptură VASILE GORDUZ miercuri, 12 mai, ora 19,00 la palatul Mogoşoaia.
Vasile Gorduz (1931-2008) profesor, începînd cu 1990, la catedra de sculptură a Universitaţii Naţionale de Arte din Bucureşti, este ultimul urmaş spiritual al lui Dimitrie Paciurea. Sculptor de solidă formaţie clasică împlinită sub autoritatea maestrului Ion Lucian Murnu, Vasile Gorduz a investit figurativul căruia i-a rămas fidel de-a lungul întregii vieţi, cu adânci valori simbolice. În figurativ, artistul a reuşit de fiecare dată să descifreze substratul poetic al motivului învestindu-l cu aura unui mister inaugural.
Cel care a dăruit un chip poeziei prin portretele dedicate lui Eminescu a fost un poet discret, interiorizat şi grav, maestru taciturn dar infinit sensibil care a abordat portretul ca pe o modalitate de a dezvălui inefabilul ascuns al personajului, chipul lui spiritual, deplin mărturisitor dincolo de formă şi stil. Expoziţia care reuneşte peste 50 de sculpturi, cărora li se adaugă desene şi schiţe va fi inaugurată de criticul de artă Dan Hăulică.

ce se stie mai putin, este ca se pregateste un catalog GORDUZ cu lucrarile ramase in atelier si nu numai!!!
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu