GoldArt se lauda cu Balasa. Alis, cu Darascu. Subiecte de apa: Venetia si Fata oceanului. La preturi diferenta este fireasca: 12-13.000 Balasa, 100.000 Darascu. Imaginea podului se regaseste in ambele picturi, ca bijuterie arhitectonica si ca imagine alegorica.
Personal mizez pe Darascu, pe Venetia, pe arhitectura. Balasa, in afara panotajului original, fuge de pictura clasica dar nu suficinet de ager sau de puternic ca sa inventeze ceva nou. Este insa un nume vandabil, de piata, si probabil ca de aceea este pe prima pagina la GoldArt. Este mai de lauda decit un Arthur Verona, un Bancila (poate firesc), Rudolf Schwitzer Cumpana...
Eu am facut o lista de 19 lucrari care m-au atras: placut sau interesat din varii motive, sau incitat pentru momentul in care apar la vanzare. La peisaje prefer Schweitzer Cumpana - La camp, Crangului lui Verona. Insa cele mai interesante sunt Peisajul din Breaza al lui Ciucurencu (Alis), Steurer - peisaj de iarna (GoldArt). Alte naturi ... Natura statica cu fructe de Ct. D. Stahi (Gold), Gradina lui Alin Gheorghiu (Gold), Spre primarie - o lucrare in doar doua exemplare a lui Chirnoaga (inca o gravura a maestrului este si la Alis).
Ciudatenii: Baba Cloanta lui Tia Peltz si mai ales Gheorghe Ionescu Sin (1896-1988) - QUEEN ANNE, unde e o perspectiva f stranie.
iar cea mai interesanta dintre lucrarile licitate la inceput de 2010, asa cum apare ea pe internet la alis.ro si goldart.ro: Gheorghe Petrascu - Casa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu