de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

miercuri, 8 februarie 2012

indicele ART CONSACRAT din ultima saptamina

Piata de arta din Romania, care a crescut in ultimii trei ani intr-un ritm care pune in umbra celelalte piete de investitii, dispune acum un nou mijloc profesionist de masura.



Indicele Art Consacrat este un instrument bursier transparent, care arata pulsul pietei de arta, analizand tranzactiile publice, prin licitatii, realizate in fiecare saptamana. Acesta prezinta grafic cat de mult au crescut sau au scazut cotatiile artistilor cuprinsi in portofoliu, judecand dupa vanzarile din saptamana aflata in calcul. Indicele se refera la un portofoliu de 100 cei mai cunoscuti artisti romani ai tuturor perioadelor, care poate fi consultat, impreuna cu metoda matematica de calcul, pe site-ul http://www.indexulpieteidearta.ro/

Indicele Art Consacrat este oglinda unei piete tinere si efervescente, care numai in 2011, a acumulat un volum de vanzari prin licitatii publice de arta de 13,7 milioane de euro, in comparatie cu 2009, cand atingea 3,6 milioane de euro. Ilustrand fidel dinamica unui segment relevant al pietei romanesti, Indicele ofera o perspectiva asupra avantajelor pe care le poate aduce investitia in cel mai apreciat tip de proprietate al momentului: arta.
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu