de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

duminică, 6 martie 2011

primavara a ramas la martisor...

marea licitatie de primavara care va avea loc la mariott pe 24 martie are deja catalog. lucrarile sunt anuntate si pe internet doar ca... nu pot fi vazute. la adresa indicata apare in continuare licitatia de martisor. pana cand casa de licitatii isi va actualiza totusi site-ul, loturile licitatiei de primavara - cu doua tablouri importante ale lui Nicolae Grigorescu - pot fi vazute daca se descarca, in format PDF, catalogul.

iata insa si un text stupid de promovare (de pe acelasi site ramas la martisoare...):
„La marginea pădurii” de Nicolae Grigorescu(ulei pe hârtie lipită pe pânză, 92,5 x 72,5 cm) este vedeta Licitaţiei de Primăvară, prin importanţa sa deosebită pentru istoria picturii româneşti moderne. Opera aparţine perioadei de după întoarcerea artistului de la Barbizon şi este datată cu aproximaţie între 1868 şi 1872. Pictura este emblematică pentru perioada din creaţia maestrului marcată de realismul Şcolii de la Barbizon şi de principiile Impresionismului. Aceasta reprezintă totodată una dintre lucrările prin care Grigorescu impunea genul peisajului înpeisajul artistic autohton, punând astfel bazele picturii româneşti moderne. Cea mai mare lucrare a artistului aflată încă pe piaţa de artă, este estimată la o valoare cuprinsă între 150.000 şi 250.000 de euro, aşteptând să devină prima operă de artă românească în topul valorilor.
Share/Save/Bookmark

Un comentariu:

  1. Sunt foarte interesat de capacitatile Dumneavoastra de analiza critica pe textele on-line, puteti indica mai precis ce anume considerati absolut stupid la textul citat?

    RăspundețiȘtergere