de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

vineri, 21 septembrie 2012

artmark revine in joc cu impresionistii!

Licitatia de Impresionism si Postimpresionism, organizata de Artmark saptamana viitoare, propune spre vanzare trei picturi valoroase cu o provenienta si istorie deosebite, care au apartinut unor celebri scriitori romani. Tot in aceeasi seara, in premiera absoluta, va fi licitat un lot special atat pentru pentru iubitorii de arta, cat si pentru cei de muzica clasica: un abonament la loja timp de un an la Ateneul Roman. Evenimentul va avea loc pe data de 25 septembrie, la Ateneu, pe scena caruia vor fi prezentate nu mai putin de 158 de picturi. Mai sunt 3 zile in care capodoperele pot fi admirate la sediul Artmark din Palatul Cesianu – Racovita. Pe data de 25 septembrie, in ziua licitatiei, expozitia va avea loc la Ateneul Roman.
alexandru ciucurencu - la amiaza
nicolae tonitza - fatita in alb

eustatiu stoenescu - lampa
Share/Save/Bookmark

regalitate si traditie - licitatia 93 la GOLDART

Dedicată REGALITĂȚII - mai exact, efigiilor prin care această prestigioasă instituție a ținut să-și afirme atașamentul față de națiune, acelor imagini prin care s-a autodefinit sau a fost definită de artiști - dar și TRADIȚIEI, adică imaginarului artistic care a fost îndeobște asociat cu valorile consacrate ale românilor pe parcursul istoriei monarhiei, licitația nr. 93 a Casei Goldart propune amatorilor de artă o ofertă pe cât de selectă pe atât de atractivă.
Portretul Regelui Mihai – bronz

Lucrările cu tematică regală acoperă o plajă largă de genuri și tehnici artistice: de la ceramica cu efigii princiare și plachete aniversare, de la grafică și sculptură și până la cărți poștale, documente, brevete, cărți, desene și fotografii înfățisându-i pe membrii familiei regale și anturajul, începând cu Regele Carol I până la Regele Mihai.
Portretul Regelui Ferdinand de Frederic Storck – bronz

Tradiția românească (peisaj , portrete, natura statică, s.a.) este surprinsă în numeroase lucrări de grafică și pictură realizate de: Jean Al. Steriadi, Francisc Șirato , Rodica Maniu, Alexandru Mohy, Arthur Verona, Gheorghe Vânătoru, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Aurel Naray, L. A. Biju, Alexandru Ciucurencu, Gheorghe Petrașcu, Samuel Mutzner, Ion Vlad, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Aurel Baeșu, Iosif Steurer, Octav Angheluță, Ion Mirea, Wanda Sachelarie Vladimirescu. Licitația cuprinde și o selecție reprezentativă din opera unor binecunoscuți artiști contemporani : Aurel Nedel, Radu Dărângă, Harry Guttman, Ștefan Pelmuș, Daniel Crăciun, Lucian Liciu, Emanoil Mazilu.

Tanara cu umbrela de Nicolae Vermont
Fotografie a Reginei Elisabeta, cu semnatura olografa a Reginei

Micuta japoneza de Samuel Muztner


Share/Save/Bookmark

miercuri, 19 septembrie 2012

campania de toamna a inceput!

primul pallady, 33.000 de lei:
Theodor Pallady (1971-1956), "Colt de strada", ulei pe carton, 47x22.5cm, semnat centru jos cu rosu, in monograma
Vandut: 33000 lei

Maxy, 16.000:
Max Herman Maxy (1895-1971), "Flori", ulei pe carton, 50x37.5cm, semnat dreapta jos cu albastru, datat (1)920

Vandut: 16000 lei

autoportretul lui Cumpana, doar 8.500 lei!
Rudolf Schweitzer-Cumpana (1886-1975), "Autoportret", ulei pe panza, 80x60cm, semnat stanga jos cu brun, necesita restaurare
Vandut: 8500 lei

cele trei vanzari au fost la alis in prima licitatie a toamnei. si urmeaza:
un balcic al lui petrascu, inca un pallady - natura statica cu evantai, iser - spaniola, si "Copiii mujicilor in casa boierului", ulei pe panza, 107.5x137cm, semnat dreapta jos cu negru N.Bogdanov - Bielskii [ Nikolai Petrovich Bogdanov - Bielsky]. INTERESANT!

la doua zile, pe 13, a debutat si goldart pe toamna. cea mai scumpa adjudecare a fost de 6.000 de euro.

Lucian Grigorescu ( 1894-1965 )

PEISAJ LA BABADAG
ulei/pânză, semnat dreapta jos; lucrarea provine din colecţia pictorului George Ştefănescu (T.A.P.)
60 x 69,5 cm Pret estimativ: 5000-6000 EUR si adjjudecare la limita de sus...

la aceeasi estimare a fost si un bronz al lui Irimescu
Ion Irimescu ( 1903-2005 ) MUZICA
bronz turnat, cizelat, patinat, semnat central pe bază, datat 1989 pe bază lateral dreapta (T.A.P.)
h = 110 cm
Pret estimativ: 5000-6000 EUR air adjudecarea a fost la priam estimare.

ervanas, pe 27 septembrie. dar atentie, si artmark intra in toamna, pe 25! in aceeasi marti cu alis. o fi atac la cea mai veche casa de licitatii de la noi? posibil!





Share/Save/Bookmark