de lucruri frumoase nu ne saturam niciodata

duminică, 10 februarie 2013

Scoala de la Poaiana Marului la Brasov si in licitatii

Muzeul de Artă Braşov organizează în perioada 31 mai – 21 iulie 2013 expoziţia „Şcoala de la Poiana Mărului”. 



Mai precis: Horia Bernea, Mircea Milcovici, Ion Dumitriu, Şerban Epure, Letiţia Bucur, Teodor Moraru, Teodor Rusu, Maria Zamfirescu. Era un fel de club disedent dar care a si marcat arta romanesca postbelica. Intoarcerea la natura, la traditie plus un duscurs stilistic, motivational, antioficial, care a lasat multe urme interesante printre contemporani si care acum se recopune ca tema pentru colectionari.


În cadrul expoziţiei, vor figura opere realizate de artişti în timpul petrecut la Poiana Mărului (peisaje, naturi moarte, interioare), dar şi tablouri ulterioare care reflectă, din punct de vedere stilistic şi tematic, influenţa acestei etape din creaţia lor.

Muzeul de Artă Braşov adresează tuturor colecţionarilor de artă invitaţia de a contribui la organizarea expoziţiei, prin împrumutul unor lucrări ale artiştilor menţionaţi care corespund temei expoziţiei.

Pentru date suplimentare: Radu Popica, Şef Secţie Artă – Muzeul de Artă Braşov, curatorul expoziţiei

bernea este acum cel mai reprezentativ al miscarii de la Poiana Marului..



are peste 100 de picturi si desena adjudecate in licitatii, si cele mai multe pornesc de la repere tehnice si chair stiliestice formate la Poaiana Marului...

Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu